• Naiset: Tuula Turpiainen
  • Kauden suurin ahven: Niko Auranen 713g

Kilpailukalenteri 2022:

1. Kinkkupilkki, Alasjärvi, Tampere, 18.12.2021, klo 09.00-14.00 Tulokset

• Talven ensimmäisessä pilkkikisassa Alasjärven ahvenkanta todettiin pahasti kääpiöityneeksi. Top10 saaliita tuotiin puntarille mm. voirasiassa ja litran pakastepussissa – eivätkä ne olleet edes puolillaan. Osanottajia oli kuitenkin hyvä määrä ja uuden tarkkuusvaa’an ansiosta kalastajat saatiin paremmuusjärjestykseen ja kinkut jaettua. Miesten sarjan voitti ylivoimaiseen näytöstyyliin Jorma Mäkinen, nuortensarjan voitti Matias Nurminen ja naistensarjan Tuula Turpiainen.

2. Ilmoila, 15.1.2022, klo 09.00-14.00 Tulokset

• Ilmoilan osakilpailu saatiin pilkkiä aurinkoisessa ja vuodenaikaan suhteutettuna lämpimässä kelissä. Paikalle saapuikin enemmän osallistujia kuin pitkään aikaan. Aurinkoinen keli on yleensä myrkkyä Ilmoilan ahventen syönnille ja kaikumiehet raportoivat nähneensä paljon isoja, mutta ottihaluttomia kaloja. Välillä nämä nirsotkin kalat kuitenkin haksahtia pilkkimiesten pyyntöihin. Aamulla kala oli hetken aikaa jopa syönnillään, jonka miesten sarjan voittaja Tapani Nurminen hyödynsi täysimääräisenä. Tapanin top10 voittosaalis oli mahtava 3,2 kg. Nuortensarjan voitti Jere Mäntylä.

3. Erkin pytty, Eräpyhä, Längelmävesi, 29.1.2022, klo 08.30-14.00 Tulokset

• Erkinpytty pilkittiin uhkaavasta lumimyrskystä huolimatta. Kalan syönti-innokkuus oli hieman kaksijakoinen, toisaalta tuntui ettei kala ota pilkkiin olleenkaan, mutta toisaalta puntarille tuotiin useita puolikiloa ylittäneitä ahvenia ja miesten sarjan voittaja Seppo Airaksinen toi puntarille myös mahtavan top10 saaliin 3,3 kg. Nuorten sarjassa voiton nappasi Nestori Lahtinen.

4. Mestaruuspilkki, Jouttesselkä, 12.2.2022, klo 08.00-14.00 Tulokset

• Kerhon mestaruudesta pilkittiin uudessa paikassa Pälkänevedellä. Lähtö oli Uusikylän venesatamasta, josta pitkä ja raskas kävelymatka Jouttesselän selkäpakoilla. Vaikka edellisten kisojen mahtisaaliisiin ei aivan ylletty, palkitsi Ahti selkäpakalle asti jaksaneet muutamalla hyvänkokoisella ahvenella. Kisan suurimman ahvenen 622g sai Tapani, mutta tiukassa kisassa Markus kiilasi kuitenkin 12g edelle top10 saaliissa ja vei miesten sarjan voiton sekä kerhon pilkkimestaruuden. Nuorten sarjassa voittoon pilkki Jere ja Naisten sarjassa Tuula.

5. Fladan & pilkkiottelu Pyyntiveikkoja vastaan, 26.2.2022, klo 08.30-16.00 Tulokset

• Hekan ja Pyyntiveikkojen välinen pilkkiottelu pilkittiin jälleen Fladanilla. Tällä kertaa pilkkiottelun voitto meni Pyyntiveikoille, selvällä erolla 7852g vs. 4576g. Yleisesti ottaen kala oli, luultavasti aurinkoisesta kelistä johtuen, heikolla syönnillä. Koko kisan voitti Pyyntiveikkojen Pertti Lehtonen tuloksella 1847g ja Hekalaisista paras oli Niko Auranen tuloksella 1814g. Pyyntiveikot jakoi parhaille palkinnot ja kisaan osallistuneille Hekan jäsenille jaettiin myös cup-pisteitä. Kaikki tulokset ja cup-pisteet näet yllä olevasta linkistä.

6. Heposelkä, Längelmävesi, 12.3.2022, klo 08.00-14.00 Tulokset

• Talven kuudes pilkkikilpailu ongittiin Heposelällä keväisen aurinkoisessa kelissä. Kalat olivat tänään tiukassa, mutta jotenkin Jorma onnistui taas kaivamaan voittokalat – on se kova! Nuorten sarjassa voiton vei jälleen Jere. Voittajien top10 saaliit olivat 2321g miesten sarjassa ja 210g nuorten sarjassa. Suurimman kalan piste meni Antille 558g ahvenella.

7. Mäyriä, Tampereen Pyhäjärvi, 26.3.2022, klo 07.30-14.00 Tulokset

• Pilkki-cupin finaali ongittiin Mäyriässä erittäin tuulisessa kelissä. Kovan kalamiehen kunniamaininta kaikille myrskyssä pilkkineille! Yleisen sarjan voitti ylivoimaisesti Aimo Lehtonen, muut eivät isompia kaloja löytäneet. Kolmas sija riitti Jorma Mäkiselle varmistamaan yleisen sarjan cup-mestaruuden. Nuorten sarjassa osakilpailuvoittoon pilkki Nestori Lahtinen, mutta cup-voitto meni toiseksi tulleelle Jere Mäntylälle.
    Kiitoksia kaikille talven pilkkikisoihin osallistuneille ja kireitä siimoja kevätjäille